Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мишел Платини пристига в Бургас за финала на Европейското първенство

18 май 2015, 13:05 часа • 6810 прочитания

Президентът на УЕФА Мишел Платини ще пристигне в Бургас за финала на Европейското първенство за юноши до 17 години, съобщиха на официалния сайт на общината. На 22-ри май на стадион „Лазур“ от 20 часа ще е финалният двубой от първенството и лично Платини ще връчи купата на шампиона.

До полуфиналните срещи, които ще се изиграят във вторник,  достигнаха отборите на Белгия, Франция, Германия и Русия. Тогава и ще стане ясно кои два отбора ще се борят за ценния трофей. Специалистите сочат французите за едни от фаворитите на шампионата. Головата им разлика досега е впечатляваща - 10:0 в 4 мача. Синът на Зинедин Зидан, Лука е титулярен вратар в младежкия национален отбор на "петлите" и няма допуснат гол. Ако Франция достигнат финал се очаква и Зинедин Зидан да пристигне в морския ни град.

На финала освен президентът на УЕФА ще присъстват и много от елитните фигури на българския футбол, начело с президента на БФС Борислав Михайлов. Очакванията са за пълен стадион, с който да се затвърди успехът ни за посещаемостта на първенството. 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес