Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Михайлов призна: Ние сме най-зле от съседите, нямаме нито един нормален стадион

25 февруари 2019, 17:31 часа • 2088 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов призна, че нашата спортна инфраструктура е най-зле в сравнение с тази на съседите ни.

Той присъства на срещата между представителите на България, Сърбия, Гърция и Румъния във връзка с общата кандидатура за домакинство на Евро 2028 или Мондиал 2030.

"Ние нямаме един нормален стадион, на който да провеждаме мачове, дори Националния, така че дано да спечелим една от кандидатурите, но и да не спечелим, тези проекти остават за цялото общество и за нашите деца", заяви Михайлов.

Михайлов призна, че България изостава най-сериозно по отношение на нужната инфраструктура за домакинство на подобен форум, като изтъкна, че според него Румъния е най-подготвена в това отношение.

"Румъния ще приеме четири мача от Евро 2020, Сърбия имат много проекти, започват нов национален стадион, за който вече имат осигурено финансиране. Същото се отнася и за Гърция, те ще си реконструират Олимпийския стадион в Атина, който е за 80 хиляди зрители, стадионът на ПАОК ще бъде увеличаван и на Крит имат нов стадион.

Така че колкото и да ми е неприятно, ние сме най-зле и затова се надявам да успеем, за да могат да бъдат построени четири стадиона до 40 хиляди души", каза той.

Михайлов обаче така и не посочи, чия е отговорността за изоставането ни спрямо останалите балкански страни.

Какво още каза Михайлов по повод общата кандидатура прочетете в sportlive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес