Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мартин Георгиев напусна Барселона и се завърна в Славия

04 юли 2023, 21:44 часа • 2491 прочитания

Една от младите надежди на българския футбол - Мартин Георгиев, напусна академията на Барселона и ще се завърне в отбора на Славия. Това потвърдиха от столичния клуб с официално съобщение в социалните си канали.

Престоят на Мартин Георгиев в Барселона

Георгиев изкара един сезон в Барселона като преотстъпен, където имаше възможността да тренира и играе в академията на отбора до 19 години. На няколко пъти Мартин тренира и с първия отбор на Барселона, където се докосна до най-големите звезди на тима.

ОЩЕ: Мартин Георгиев и Барселона триумфираха в "Дивизията на честта"

Мартин Георгиев в Барселона

Мартин Георгиев ще играе в Първа лига

Неговият период под наем обаче приключи и не бе удължен. Сега той ще се завърне на стадион "Александър Шаламанов" в Овча купел и ще бъде картотекиран в Славия за новия сезон в Първа лига, който започва в средата на този месец.

17-годишният Георгиев вече има седем изиграни мача за мъжкия отбор на Славия. Той ще има възможността да натрупа игрови опит в елита на българския футбол, с който след време отново да потърси развитие в чужбина.

През април Барселона предложи професионален договор на съотборник на Георгиев в академията на каталунците, като му заложи и колосална откупна клауза в размер на 400 млн. евро.

⚪⚫ Мартин Георгиев отново ще играе в Славия. Периодът на преотстъпване на младия защитник в Барселона приключи и юношата...

Публикувахте от Slavia Sofia в Вторник, 4 юли 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес