Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майкъла изтрещя, пак бил без заплата, скочи и на "ЦСКА Завинаги"

30 януари 2014, 12:27 часа • 22357 прочитания

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев направи поредния си шизофреничен коментар за случващото се в клуба. В него той споделя, че е работил без заплата в ЦСКА, а преди дни започна дело срещу "червените" за неполучени заплати. След като дълго време тръбеше, че "ЦСКА Завинаги" е единственият шанс на 31-кратния шампион, сега някогашният халф ги атакува. Ето излиянието на Майкъла пред "7 дни спорт":

 

Работих 7 месеца в ЦСКА без заплата. Върнах лиценза, върнах отбора на стадиона, върнах феновете. Колкото и нескромно да звучи – съживих ЦСКА. Защото преди това отборът не съществуваше. Направил съм всичко, за което съм поел ангажимент. Затова си търся парите.

Продължавам да не разбирам защо сдружението „ЦСКА Завинаги“ се разграничава от клуба. Защо прибират само активи от свършена работа, а се ослушват за пасивите. А всичко се прави съвместно с ЦСКА. И не прави чест на сдружението, че игнорира клуба. Абсолютна глупост е сдружението да стои встрани от клуба. А инвестицията на ръководството всеки месец е колкото инвестицията на „ЦСКА Завинаги“ за 6 месеца. Аз знам, че Томов има пари и плаща. По какъв начин ги вади тези пари е друг въпрос.

„ЦСКА Завинаги“ обяви, че са монтирали 3500 седалки, но от тях 2500 са на клуба. А това не се казва никъде. Смятам, че това е некоректно. Защото досега не са направили нищо индивидуално, а се дърпат от клуба. Направиха едни тоалетни, които са по проект на архитект, на когото още не са изплатени 15 000 евро.

Големият проблем на ЦСКА е в спортно-техническата част. Стойчо Младенов сам утежнява положението на Томов. Младенов налага тежките финансови условия в ЦСКА. Защото когато една фирма е в криза, първата работа е да си намали максимално разходите.

Разходите на отбора са 600 000 лева на месец

И продължават да взимат футболисти. А на тези футболисти заплатите не са 5-6000 лева. Ако се намалят такива разходи, ЦСКА може да излезе от кризата. Нужни са и 1-2 години оздравителна програма.

Опростих един път 300 000 лева на ЦСКА. Обещал съм да опростя още толкова. Другото ще си го търся, тъй като вече нещата не зависят от мен. Шест фирми са ми изпратили покана за изплащане на дължими суми. А понеже от „Титан“ ме излъгаха за една част от парите, които трябваше да преведат преди 4 месеца, сега и от ЦСКА се крият и не смеят да си вдигнат телефоните. Около половин милион ще подаря на футболния клуб ЦСКА, но другите ще си ги потърся. Всичко, което съм направил, съм го правил за ЦСКА. Не за „Титан“ или някой друг собственик.

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес