Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец заслужено победи Левски

09 април 2014, 21:27 часа • 16442 прочитания

Лудогорец и Левски завършиха при резултат 2:0 в интересен и напрегнат двубой от поредния кръг на плейофите в А група. Головете за домакините отбелязаха Христо Златински от дузпа в 72-рата минута и Роман Безяк в 94-тата. В грешник за „сините“ се превърна защитникът Аймен Белаид, който направи дузпа и бе изгонен заради два жълти картона.

Първото полувреме на двубоя бе равностойно, като футболистите на Лудогорец владееха повече топката. Първите 25 минути от дербито не предложиха опасности пред двете врати, въпреки старанието на двата отбора. Опитите на футболистите на Лудогорец да създадат опасност пред вратата на Левски завършваха най-често със засада. От своя страна Левски нямаше никаква идея как да стигне до нещо интересно пред Владо Стоянов с изключение на няколко центрирания наизуст и удари извън вратата.

В 36-та минута дойде първата интересна ситуация в мача. Даниел Димов сбърка в центъра при изнасянето на топката, футболистите на Лудогорец му я отнеха и секунди преди Марселиньо да отправи удар, полузащитникът на Левски успя да му попречи, като го фаулира точно на границата на наказателното поле. Христо Златински изпълни добре наказателния удар, но вратарят на Левски Блажевич успя да избие в корнер.

Само след четири минути по-късно и отборът на Левски имаше страхотна възможност да открие резултата. След плътен удар на Владимир Гаджев, Стоянов изби, топката отиде в краката на Рамос, но и неговият удар бе отразен от стражът на Лудогорец.

В края на първото полувреме след прекрасно центриране на крилото на Лудогорец Мишо Александров, от два метра Марселиньо стреля с глава на , но стражът на „сините“ показа завиден рефлекс и изби топката. Така благодарение на изявите на двамата вратари резултатът на почивката бе 0:0.

Второто полувреме започна много добре за отбора на Левски. След една хубава атака на „сините“ защитникът на Лудогорец Терзиев успя да избие в тъч. Нунеш изпълни страничното хвърляне и сложи топката директно на крака на Владимир Гаджев. Последва бомбен изстрел, но Стоянов със сетни усилия успя да боксира топката над гредата.

След тази възможност на терена имаше само един отбор и това бе Лудогорец. Последваха няколко добри възможности за гол пред домакините, като най-чистата се разкри пред Дани Абадо. Останал сам срещу Блажевич, нападателят на разградчани отправи много слаб удар и пропусна да открие резултата в срещата. Веднага след този пропуск Абадо бе заменен от Роман Безяк.

Все пак усилията на Лудогорец да отбележат гол не останаха напразни. В 72-рата минута Мишо Александров отправи удар с превързаната си глава, който срещна ръката на Белаид. Последва дузпа за домакините, като Христо Златински бе безпогрешен и направи 1:0 за Лудогорец.

В 84-тата минута Левски остана с 10 души. Роман Безяк се откъсна по десния фланг и Белаид го препъна, което му донесе втори жълт картон в мача.

Атаките на Лудогорец не спираха и в края на мача Роман Безяк вкара за 2:0. Той получи топката на границата на наказателното поле от Мисиджан и с плътен изстрел опъна мрежата зад Блажевич.

Така след победата тази вечер, Лудогорец убедително води с 11 точки пред втория ЦСКА, а шансовете на Левски да се закачат за третото място в класирането стават все по-илюзорни.

Състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов (к), Кайсара, Терзиев, Моци, Минев, Ешпиньо, Златински, Марселиньо (90' Платини), Александров, Абало (58' Мисиджан), Кишада (68' Безяк)

ЛЕВСКИ: Блажевич, Крумов, Белаид, Чмовш, Нунеш, Гаджев, Димов Ангелов (к) (59' Цонев), Петков (46' Мисяк), Рамос, Божинов (76' Макриев)

Жълти картони: Ешпиньо, Безяк (Лудогорец); Чмовш, Гаджев, Димов (Левски)

Червен картон: Белаид (Левски)

Съдия: Николай Йорданов

Стадион: Лудогорец Арена

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес