Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец уреди най-скъпия футболист в Първа лига

17 май 2024, 15:10 часа • 2362 прочитания

Лудогорец уреди най-скъпия футболист в Първа лига. Става въпрос за крилото на Берое Себастиан Вия. Това разкри аржентинският спортен журналист Сезар Луис Мерло. Според информацията двата клуба вече са се разбрали по всички въпроси свързани с трансфера на 27-годишния колумбиец на „Хювефарма Арена“ и сделката ще бъде обявена съвсем скоро.

Себастиан Вия е оценен на 3 милиона евро

Както е известно, Себастиан Вия няма да играе повече за Берое до края на сезона в Първа лига, тъй като заралии искат да го продадат. Той пристигна в тима още през 2023-та, но имаше проблеми с документацията и направи официалния си дебют чак през февруари 2024-та.

Вия изигра общо 11 мача за старозагорци, в които се отчете с 5 гола и направи една асистенция. Именно крилото бе обявен наскоро като най-скъпия футболист в българския елит.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА

Вия ще подпише с Лудогорец до 2028-ма

Мерло съобщава, че Лудогорец е купил Себастиан Вия от Берое. Очаква се тези дни колумбийският футболист да мине задължителните медицински прегледи, след което да подпише своя договор с „орлите“. Контрактът на фланговия играч ще е до лятото на 2028-ма. Не е ясна трансферната сума, която шампионите са платили на Берое за правата на състезателя, но според авторитетния сайт „Transfermarkt“ той е оценен на 3 милиона евро.

Вчера пък се заговори, че Лудогорец влиза в битка с англичани, нидерландци и унгарци за офанзивен халф.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес