Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец преотстъпи защитник в Белгия

01 февруари 2024, 12:10 часа • 2204 прочитания

Лудогорец реализира пореден изходящ трансфер. Разградчани преотстъпиха защитник в елита на Белгия. Става въпрос за аржентинския централен защитник Франко Русо, който ще подсили тима на Льовен. Новината бе съобщена официално от 12-кратния шампион на България.

Франко Русо вече е футболист на Льовен

Ръководствата на Лудогорец и Льовен финализираха преговорите за правата на Франко Русо като бранителят вече премина задължителните медицински прегледи и фитнес тестове в Льовен. Той ще играе в белгийския отбор под наем до края на сезона. В договора за преотстъпване на 29-годишния аржентинец пък има записана клауза за откупуването му. Льовен също така ще плати определена сума за наема на централния защитник.

Лудогорец преотстъпи Франко Русо в Белгия Лудогорец реализира пореден изходящ трансфер. Дванадесеткратните шампиони...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Thursday, February 1, 2024

Кариерата на Русо в Лудогорец

Франко Русо пристигна в Лудогорец в средата на януари 2023 година от испанския Майорка. „Орлите“ платиха тогава 1,1 милиона евро за правата му. До момента бранителят записа 38 мача за разградчани във всички турнири, в които реализира 3 попадения. Той има договор с Лудогорец до лятото на 2026 година. Според авторитетния сайт „Transfermarkt“ цената на Франко Русо е 900 хиляди евро.

Снощи Лудогорец постигна категорична победа над чешкия Сигма Оломуц в контрола.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес