Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец намери заместник на Пьотровски, преговаря с бразилски гранд за опитен халф

13 май 2024, 12:04 часа • 1422 прочитания

Лудогорец преговаря с бразилски гранд за правата на опитен полузащитник. Става въпрос за 28-годишния Филипе Машадо, който е собственост на тима от Бело Оризонте – Крузейро. Новината съобщи местния спортен журналист Фелипе Силва.

Лудогорец ще атакува групите на Шампионска лига

Както е известно, Лудогорец спечели титлата на България за 13-ти пореден път, след като в събота победи ЦСКА с категоричното 3:1. В сряда, 15 май пък „орлите“ ще могат да направят дубъл, тъй като срещат Ботев Пловдив във финала за Купата на България. Преди дни изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев разкри, че основната цел пред Лудогорец е влизане в групите на Шампионска лига и поради тази причина ръководството стяга здрава селекция за новия сезон.

Офертата на Лудогорец удовлетворява Крузейро и Машадо

Според Силва представители на Лудогорец вече са се свързали с Крузейро и Машадо, за да отправят своята оферта. Информациите сочат, че предложението на „орлите“ задоволява и бразилския клуб и самия футболист и е възможно много скоро трансферът да бъде финализиран. Все още не е ясно колко точно ще платят разградчани за правата на полузащитника, но се очаква сумата да е от порядъка на милион евро – на толкова е оценен играча, според авторитетния сайт „Transfermarkt“.

Пьотровски най-вероятно ще бъде продаден

Якуб Пьотровски

Машадо пък ще трябва да замени голямата звезда на Лудогорец Якуб Пьотровски. Полякът се представя отлично през този сезон и дори намери място в националния отбор на родината си, като се очаква да играе и на Европейското първенство през лятото. Дефанзивният халф почти сигурно ще бъде продаден, а разградчани ще приберат около 10 милиона евро за правата му

Кой е Филипе Машадо?

Филипе Машадо е юноша на Гремио, като в кариерата си е играл още в Боа Еспорте, Сао Жозе и Крузейро, където е бил под наем. За клуба от Бело Оризонте 28-годишният полузащитник има общо 126 мача във всички турнири. В тях той се е отчел с 5 попадения и е направил 14 асистенции.

По-рано днес стана ясно, че Левски ще получи свежи средства след спечелената от Лудогорец титла на Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес