Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец иска водещ халф на ЦСКА, гласят го за заместник на Пьотровски

01 август 2024, 13:32 часа • 1331 прочитания

Ръководството на Лудогорец иска да привлече един от основните полузащитници на големия си конкурент за титлата – ЦСКА. Става въпрос за 24-годишния колумбийски халф на „армейците“ - Марселино Кареасо. Това разкриха колегите от „Тема спорт“. Полузащитникът е гласен за заместник на Якуб Пьотровски, който вероятно ще бъде продаден до края на трансферния прозорец.

Лудогорец отдавна следи Кареасо

Според информациите шефовете на Лудогорец отдавна следят Марселино Кареасо като са искали да го привлекат още преди да облече екипа на ЦСКА. „Червените“ обаче са предложили по-добри лични условия на младия футболист и по този начин са го склонили да акостира в тима.

ЦСКА Крумовград Марселино Кареасо

Кареасо има договор с ЦСКА до лятото на 2025-та

Сега шефовете на Лудогорец ще се опитат да привлекат колумбиеца. Кареасо има договор с ЦСКА до лятото на 2025-та и, ако не го поднови, той ще може да преговаря свободно с всеки един друг клуб от 1 януари и да премине там без пари след края на контракта си с „армейците“. Колумбиецът е оценен на 1,5 милиона евро.

Представянето на Кареасо с екипа на ЦСКА

Марселино Кареасо пристигна в ЦСКА в началото на септември 2022-ра от колумбийския Онсе Калдас. Тогава „червените“ броиха 100 хиляди евро за правата му. 24-годишният играч бързо се превърна в основен футболист на столичния гранд като до момента има на сметката си 65 мача във всички турнири, в които е реализира 8 попадения и е направил 7 асистенции.

Снощи Лудогорец отстъпи в реванша с Динамо Минск, но продължава напред в Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес