Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец инвестира в бъдещето с два трансфера

06 юни 2014, 16:05 часа • 9120 прочитания

Шампионът на България Лудогорец реализира поредния си трансферен удар. Този път той е насочен по-скоро за успехи в бъдеще. „Орлите“ привлякоха в състава си двама национали от отбора до 19 години, който се класира за Европейското първенство в Унгария през юни. Скаутите на Лудогорец доведоха в клуба Преслав Петров и Александър Василев, които са следени още преди изявите си за селекцията на Александър Димитров.

Лично старши-треньорът на шампионите Стойчо Стоев е настоявал родените през 1995 година таланти да подпишат договор с клуба. Той ще може да разполага с двамата национали още в началото на лятната подготовка.

Преслав Петров е юноша на Литекс, като за последно е играл за Видима-Раковски, Севлиево. Подвизава се еднакво добре на поста централен защитник и ляв бек.

Александър Василев е възпитаник на школата на Чавдар (Етрополе). През миналия сезон играе за Калиакра. В тима от Каварна е използван като ляв бек, халф, а в някои мачове е пускан и зад нападателя.

Петров и Василев изиграха съществена роля за националния отбор на България до 19 години, който се пребори с Италия, Швеция и Чехия. На финалите в Унгария талантите на България могат да постигнат нов голям успех, ако се класират в първите шест - участие на Световно първенство.

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес