Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец е в напреднали преговори за продажбата на Кирил Десподов

31 август 2023, 15:40 часа • 3248 прочитания

Българският шампион Лудогорец е в напреднали преговори за продажбата на голямата си звезда Кирил Десподов, твърди "Мач Телеграф". Фаворит за привличането на крилото е гръцкият гранд Олимпиакос, който се опитва да финализира сделката до 1 септември.

Олимпиакос напира да привлече Кирил Десподов

Причината е, че летният трансферен прозорец в Гърция затваря на тази дата, а Олимпиакос трябва да действа бързо, ако иска да си осигури услугите на Десподов. За родния национал предстои мач срещу Аякс в Амстердам тази вечер, като се очаква да бъде сред титулярите.

Кирил Десподов желан от Олимпиакос

Десподов "на 70%" напуска Лудогорец?

Гръцки източници, цитирани от "Мач Телеграф" съобщават, че трансферът на Десподов е "на 70% сигурен". Самият Десподов настоява да се пробва отново на европейската сцена, след като в по-ранен период от кариерата си игра за Каляри, но не успя да се наложи.

Кирил Десподов бе желан и от руския гранд Краснодар, но руснаците, изглежда, се оттеглиха от преговорите. Клубът бе готов да плати около 6 милиона евро за услугите на Десподов. Сега Кирил е желан и от Олимпиакос, но не е ясно какво е неговото желание.

По-рано стана ясно, че в Лудогорец умуват върху няколко оферти за техни играчи, а един от тях вероятно е и Десподов.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес