Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Локомотив Пловдив се бори здраво, но не успя да спре Лудогорец по пътя към 13-ата (ВИДЕО)

30 март 2024, 18:29 часа • 6100 прочитания

Локомотив Пловдив се бори здраво, но не успя да спре Лудогорец по пътя му към 13-та поредна титла на България. Двубоят от 26-ия кръг на Първа лига, който се игра на "Лаута", завърши при резултат 2:1 за гостите от Разград. Победното попадение в срещата падна в 90-ата минута и бе дело на бившия играч на „смърфовете“ - Диниш Алмейда.

Лудогорец поведе, Локомотив изравни

В началото на двубоя двата тима си размениха по едно добро положение за гол, но с пропуски се отличиха Квадво Дуа от Лудогорец и Мичи Нтело от Локомотив Пловдив. Близо половин час след старта на срещата разградчани поведоха. Клод Гонсалвеш изведе отлично Бернард Текпетей и той с удар извън наказателното поле матира Кристиан Томов.

Локомотив Пловдив изравни десетина минути преди края на редовното време на първата част. Димитър Илиев намери Бабакар Дион на добра позиция и той центрира в пеналта на гостите, където Мичи Нтело успа да се разпише във вратата на Серджио Падт.

Диниш Алмейда наказа бившия си тим

💪 Край на мача. Победа за Лудогорец с 2:1 ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Saturday, March 30, 2024

В самото начало на второто полувреме Лудогорец можеше да поведе, след като Текпетей бе изведен очи в очи с Томов, но стреля покрай вратата. Локомотив отговори с опасен удар на Мичи Нтело в средата на частта, но Серджио Падт отново показа класата си и спаси разградчани от попадение.

До края на двубоя двата отбора си размениха по още няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна. Минути преди последния съдийски сигнал Лудогорец бе много близо до попадение. Ударът на Вердон с глава обаче срещна страничната греда. В 90-ата минута Лудогорец най-накрая отбеляза. Диниш Алмейда се разписа от близко разстояние и донесе успеха на своя отбор.

Класирането в Първа лига

След победата си Лудогорец събра 60 точки и продължава да води убедително във временното класиране в Първа лига. Разградчани са постигнали този актив в 25 срещи. На второ място е Черно море с 54 точки също от 25 двубоя. Варненци обаче гостуват утре на Ботев Пловдив. Трети е ЦСКА също с 54 пункта от 25 мача в актива си. По-късно тази вечер „червените“ имат визита на Локомотив София.

По-рано днес Ботев Враца удари Хебър Пазарджик в голово шоу и мечтае за оставане в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес