Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Локомотив Пловдив дължи 40 бона на общината, Крушарски се възмути

11 април 2024, 12:29 часа • 1315 прочитания

Локомотив Пловдив дължи 40 хиляди лева на общината за ползването на стадиона в парк „Лаута“. Става въпрос за наем в размер на 5000 на месец. Той е договорен още при предишния собственик Адам Сотков. Кметът на Пловдив е пратил писмо онзи ден до клуба, за да уведоми ръководството за дълга и това, че сумата трябва да бъде покрита.

Новият собственик на Локомотив Христо Крушарски пък се възмути от действията на Община Пловдив. Той говори пред колегите от „Пловдив Дерби“ като заяви, че се чуди защо парите не са били потърсени докато се трупат от предишния шеф на „смърфовете“, а чак сега, „когато има нов будала, дето да ги плати“.

Крушарски зададе интересен въпрос на общината

Стадион Локомотив Лаута

„Да, наясно съм със задължението от 40 000 лева към общината. Интересно, защо общината се досеща за това задължение не докато то е налично и се трупа от предишния собственик, а сега, когато има нов будала, дето да го плати“.

„Имаше среща при кмета. Той ми се обади и ми каза, че трябва да се срещнем. Когато отидох заварих там фенове, конструктори, строители и какво ли още не. Темата се оказа строителството на стадиона с новите отпуснати средства. На срещата казах на кмета, че аз няма да участвам в строителството. Това го изненада. Срещата беше в понеделник. Днес обаче, като се събудих, бях в доста превъзбудено настроение и реших, че ще строя. Така че пускам заявка за участие“, каза Крушарски.

По-рано днес стана ясно, че Левски се е разминал с новата звезда на Локомотив Пловдив.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес