Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Локо София изстрада важен успех срещу гордия тим на Спартак Варна (ВИДЕО)

11 март 2023, 17:01 часа • 1465 прочитания

Локомотив София победи като гост с 2:1 Спартак Варна в мач от 23-тия кръг на efbet Лига. В 8-ата минута на двубоя зрителите в морската ни столица вече бяха станали свидетели на две попадения. Антонио Вутов реализира за "червено-черните", а Румен Руменов изравни от дузпа. Юлиан Ненов изведе тима си отново напред с красив гол през втората част, който оформи крайния резултат. 

"Железничарите" започнаха ударно двубоя. В 4-тата минута Вутов отбеляза, възползвайки се от асистенция на Станислав Костов. Възпитаниците на Херо реагираха моментално. Изстрел на Иван Йорданов попадна в ръката на Юлиан Ненов, а главният съдия Станислав Тодоров посочи бялата точка. Руменов застана зад топката и бе изключително хладнокръвен, за да възстанови равенството. 

По-рано през деня: Пирин заслужено победи Хебър в дербито на дъното (ВИДЕО)

До края на първата част домакините бяха по-добрият отбор на терена. Ивей Ромееш бе много активен по десния фланг. Той пропусна и няколко страхотни възможности. Същото сториха съотборниците му Лерой Микелс и Жоао Марио, който дори се озова очи в очи с Бабукар Гайе, но шутира право в стража.

Публикувахте от ФК Локомотив София 1929 в Събота, 11 март 2023 г.

Въпреки че "соколите" надиграваха своя съперник, те допуснаха да бъдат изненадани в началото на второто полувреме. Избивайки топката след изпълнение на корнер, Евандро я прати към Юлиан Ненов, който с майсторски удар от дъгата на наказателното поле преодоля Кристиано Фигейредо. Както при първото попадение, голът бе отпразнуван заедно със старши треньора Станислав Генчев. В 63-ата минута помощникът му Живко Миланов получи два жълти картона в рамките на няколко секунди за реплики към арбитъра и бе изгонен.

До края на срещата варненци атакуваха неуморно, макар че така и не намериха път към вратата на Гайе. Божидар Васев дори стреля със задна ножица, но стражът на гостите се намеси, за да запази резултата 1:2. Локо София отговори подобаващо на критиците след ужасната загуба от ЦСКА 1948 с 0:6 и вече е с 31 точки, заемайки девета позиция в класирането. Спартак Варна е с 12 пункта, които му отреждат последното място в таблицата.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес