Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски - вековен, обожаван и признат

23 май 2014, 09:09 часа • 10705 прочитания

Честването на 100-годишния юбилей на Левски днес и утре ще се превърне в истински маратон от събития.

В чест на юбилея си Левски ще получи почетния знак на президента. “Сините” започват празника днес следобед с концерт и бирен фест, от 20 ч. е церемонията по награждаването на легенди на националния стадион, а от 21,45 ч - шоумачът с Лацио. Вековната годишнина ще бъде посрещната в полунощ със заря.

Росен Плевнелиев няма да се появи на юбилея. Неговото отсъствие ще бъде компенсирано от почетния знак.

За мача с Лацио са заети вече 36 000 места, в продажба останаха 6 000 билета, като само 600 са за секторите “А”, “Б” и “В”.

Организаторите отчетоха 600 000 лева приход за юбилея, като 150 000 евро струва визитата на римския отбор.

“В сумата влизат пари от продажба на билети и покани, както и от членски внос в Националния клуб на привържениците, дарения, изпращане на есемеси и други - заяви Димитър Костадинов от фенклуба.

"Това е доста голям успех, като се има предвид, че всичко се случва в рамките на месец. Изказваме признателност към ръководството на Левски и най-вече към Константин Баждеков, който ни оказа подкрепа за организацията.”

Антони Джамбазов от форума на Левски каза, че парализиран мъж от Червен бряг, който е в инвалидна количка и живее само със заплатата на майка си, е дарил 50 лв. А пенсионер от Добрич е дал 1000 лв.”

От “Фонд 100 години “Левски” призоваха привържениците на Левски покрай честването на юбилея в петък и събота да закачат сини знамена по прозорците си.

Феновете отказаха бира, кебапчета, саздърма и безплатни билети, за да редят хореографията днес от 10,30 ч на националния стадион. Както винаги ултрасите ще се трудят безвъзмездно за “синята” идея.

Програма за част от честванията по повод 100-годишнината на Левски:

23 май:

14:00 – Бирфест пред националния стадион

19:45 – Начало на награждаването на заслужили спортисти на Левски

21:45 – Шоу мач Левски – Лацио (пряко по БНТ1)

00:00 – Пиротехническо шоу за юбилея

24 май:

11:00 – Събиране на могилката пред 22-ра гимназия (бивша Втора мъжка). Шествие и полагане на цветя пред паметник на Васил Левски

"Труд"

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес