Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски вади 40 хиляди евро за украински вратар

12 декември 2023, 10:59 часа • 1342 прочитания

Левски ще извади 40 хиляди евро, за да привлече нов вратар. Става въпрос за 23-годишния украински страж Максим Ковальов. Трансферната спортна новина бе съобщена от колегите от „Тема спорт“. Според информациите представители на „сините“ вече са влезли в контакт със стража и неговия клуб – Пирин Благоевград.

Ковальов има договор с Пирин до лятото

Ковальов има договор с „орлетата“ до края на сезона и на този етап няма изгледи, че ще го поднови. Поради тази причина Пирин ще трябва да го продаде през зимния трансферен прозорец или да го изпусне без пари след края на кампанията.

Максим Ковальов

Пирин иска поне 75 хиляди евро за стража

От Левски искат да се възползва от ситуацията с Ковальов и са готови да извадят 40 хиляди евро за правата му плюс да дадат на Пирин процент от следваща продажба. За момента шефовете на „орлетата“ не са склонни да се разделят със стража за толкова пари.

Те искат поне 75 хиляди евро, колкото е и откупната клауза в договора му. Причината е, че благоевградчани са в много тежко финансово състояние. Въпреки това от Пирин могат и да склонят да продадат Ковальов на Левски още зимата, за да не останат с празни ръце.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: В Левски цари мотото е "Ден да мине, друг да дойде"

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес