Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски си хареса украинец от Пирин

21 ноември 2023, 13:06 часа • 2792 прочитания

Левски следи отблизо един от основните футболисти на Пирин Благоевград. Става въпрос за украинския вратар на „орлетата“ Максим Ковальов. Трансферната спортна новина бе съобщена от колегите от „Гонг“. Според информациите ръководството на „сините“ е впечатлено от изявите на 23-годишния страж и може много скоро да отправи официална оферта за правата му.

В момента Левски разполага с трима вратари

Левски иска да се подсили с нов вратар през зимния трансферен прозорец. В момента на „Герена“ разполагат с трима футболисти на този пост – Пламен Андреев, Николай Михайлов и Иван Андонов.

Пламен Андреев

Последният пази на дубъла на „сините“, докато договорът на Михайлов с клуба изтича през лятото и най-вероятно няма да бъде подновен. Именно поради тази причина шефовете на Левски искат да вземат класен вратар, който да бъде конкуренция на Андреев под рамката.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: И Борислав Михайлов трябва да бъде изпран

Ковальов има договор с Пирин до лятото

Максим Ковальов се представя на доста добро ниво с екипа на Пирин през този сезон. Той е изиграл общо 17 мача за „орлетата“ във всички турнири. В тях е допуснал 21 гола, а четири пъти е запазил мрежата си „суха“. Украинският страж има договор с благоевградчани до края на сезона и най-вероятно няма да го поднови.

Максим Ковальов

Това означава, че Пирин ще трябва да го продаде на безценица през зимния трансферен прозорец или да го изпусне без пари след края на кампанията. От 1 януари Ковальов е свободен да преговаря с всеки един друг клуб, в който да премине като свободен агент щом договорът му с Пирин приключи.

По-рано днес стана ясно, че белгийски гранд не се отказва от звезда на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес