Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски - ЦСКА: Логиката срещу законите на битката

14 февруари 2020, 12:42 часа • 1150 прочитания

Дългата история на мачовете между ЦСКА и Левски ги вкарва в класическия смисъл на голямото дерби. Със собствените закони, с емоцията на момента, с нагласата за битка. Общо взето преди такъв двубой винаги някой е фаворит - с малко или много. Нужно ли е обаче да припомняме, че това почти нищо не означава? Най-големите драми в тези мачове са идвали именно от подобни предварителни нагласи.

Левски - резултатите и треньорът

Въпреки проблемите по високите етажи, "сините" се представиха на ниво по време на зимната подготовка. Тимът спечели три контроли и загуби едва една. През зимата бе добавено качество в състава с привличането на опитния Симеон Славчев, както и холандеца Спиерингс. Това усилва сериозно халфовата линия на "сините".

На вратата Миятович показва стабилни изяви, това помага и на колегите му в защитата. Именно там Петър Хубчев дължи много нещата да са наред. Силни бекове - миланов и Горанов, съчетани с безспорното име в защитната зона - Ейлофсон. Повече може да се очаква от Райнов и Рейеш.

Пак според вкуса на Хубчев, дефанзивните полузащитници пред защитата също изглеждат стабилни - Хали Тиам и споменатият трансфер на Славчев. А Славчев има и подчертан вкус към по-офанзивната игра в определени моменти. Другата важна покупка - Спиеринг, може да излезе като титуляр в дербито, въпреки, че още кара период на адаптация. Тук обаче добра опция е и Нашименто.

Сериозните проблеми на Левски преди мача идват от контузиите на младите си звезди Найджъл Робърта и Станислав Иванов. Все пак Иванов може и да бъде използван, както и Паулиньо. От бразилеца се очаква да върне формата си. Изискванията към Станислав Костов са същите. На този етап не е много ясно пък защо в тима е привлечен Дени Алар.

Като говорим за Левски - накрая е големият коз - треньорът. Опитен, взискателен, спокоен. Това е Петър Хубчев, чийто математически подход към играта компенсира някои недостатъци в отбора и носи точки. Горещата тема - финансовата криза в отбора. Нейният изход засега не е ясен, освен това ситуацията може да послужи за мобилизация в синия лагер. На пръв поглед не може да се каже със сигурност, че проблемите с Васил Божков може да се отразят пагубно за Левски в този мач.

А какви са причините в ЦСКА да са под голямо напрежение преди този двубой - вижте в този материал на Sportlive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес