Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенди на Сити и Уест Хем идват за „Мача на надеждата“ на Стенли

18 юли 2023, 10:37 часа • 1049 прочитания

Легендите на Манчестър Сити и Уест Хем Ричард Дън и Джеймс Колинс са поредните две звезди, които ще вземат участие в „Мача на надеждата“, който организира бившия капитан на националния отбор на България Стилиян Петров. Благотворителната среща ще се проведе на 6 септември от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Дън ще остане завинаги в историята на Сити

Ричард Дън е един от най-изявените играчи в историята на Манчестър Сити като записва 352 мача за тима във всички турнири, в които реализирал седем попадения и прави 2 асистенции. С „гражданите“ той печели титлата във втора дивизия на Англия. Централният защитник е определян четири пъти за „Играч на сезона“ на Сити, нещо, което и до днес никой не е повторил. За националния отбор на Ирландия Дън има 80 мача с осем попадения.

Ричард Дън Рууд ван Нистелрой

Колинс е един от големите любимци на феновете

Джеймс Колинс пък е един от най-големите любимци на публиката на Уест Хем. Централният защитник изиграва общо 214 мача за „чуковете“, в които реализирал девет попадения и прави три асистенции. В кариерата си е играл още за Астън Вила като с тима достига до финал за Купата на Лигата, който обаче бирмингамци губят с 1:2 от Манчестър Юнайтед. За националния отбор на Уелс има 51 двубоя и три попадения.

Джеймс Колинс

Преди дни пък министър Димитър Илиев подкрепи Стенли и "Мача на надеждата".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес