Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенда на Левски разкритикува „сините“ и обяви, че футболът ни е в будна кома

22 октомври 2023, 17:33 часа • 3959 прочитания

Легендата на Левски от близкото минало Александър Александров разкритикува „сините“ за многото чужденци, които имат в състава си за сметка на малкото български футболисти. Кривия, както наричат техничния халф, говори пред колегите от „Спортал“ като обяви, че за него това е „пагубно“ за родния футбол.

Футболист №1 на България за 1999 година бе категоричен, че спортът у нас се намира „в будна кома“. Според него това се дължи на многото иностранци със „съмнителни качества“, които играят в Първа лига. Шампионът с Левски за сезон 1999/2000 е категоричен, че основната вина футболът в България да е на това ниво е на хората, които се занимават с този спорт у нас.

Какво каза Кривия

Александър Александров Кривия

„Левски си е Левски. Как го виждам? С малко българи и с много чужденци. Това за мен е пагубно за българския футбол. Ясно е, че има малко българи в българското първенство, дават се шансове на съмнителни чужденци, българите не получават достатъчно шанс – може и да имат право треньорите“.

„Истината е, че българският футбол от много години дълбае дъното. Това го казах 2014 година в едно интервю, че българският футбол е в будна кома. Повечето се смееха, сега от три-четири години всеки казва, че футболът ни е зле. Е, къде спяхме всички ние през годините? Всеки има вина. Тези особено, които в последните години се занимават с български футбол, имат голяма вина, че той е на този хал“.

„За националния отбор не искам да коментирам, има си хора, нека те го коментират, те знаят къде са грешки, защо не върви. Лекът е в много работа и в промяна на доста неща в българския футбол“, каза Кривия.

Днес пък стана ясно, че има сериозен разнобой в Левски, след като любимец на Николай Костов лази по нервите на Сираков.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес