Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенда на Левски: Харесва ми как играе отборът, за без пари - толкоз

08 август 2023, 12:09 часа • 5298 прочитания

Легендарният футболист на Левски Емил Спасов коментира представянето на "сините" при загубата от Локомотив Пловдив, като критикува Патрик Габриел-Галчев, Рикардиньо и Уелтън. Някогашното острие в нападението на столичани даде мнението си за стила, налаган от новия треньор Николай Костов.

Защо Левски загуби от Локо Пловдив

"Моят любим отбор допусна поражение след индивидуални грешки. Но Левски се представи добре. Впечатлен съм от начина, по който играе Николай Костов – много активно и атакуващо. Отборът прилагаше висока преса в голяма част от двубоя, топката се подаваше бързо напред със стремеж да се стигне максимално бързо до вратата на противника, преливане от защита в нападение, забелязваше се много движение и активно участие от целия отбор. Левски играе с много стръв и движение, много разиграване на топката, но в нападение, а не назад и настрани, както беше в последно време. Изобщо оставиха много добро впечатление", заяви Спасов в интервю за Sportlive.bg.

"Галчев влезе неподготвен"

"Определено имаше и малшанс, но и грешки в защита. За мен Патрик-Габриел Галчев влезе на терена неподготвен след контузията на Петрис. И при двете попадения на съперника не се представи добре. Особено при втория гол не може един уважаващ себе си футболист, който вече играе толкова време, да го бият в гръб по този елементарен начин. Топката мина между него и централния защитник, като имаше голямо разстояние между двамата. Беше неподготвен. Естествено, ни в клин, ни в ръкав ни вкараха два гола с 2-3 удара", каза още той.

ОЩЕ: Двама защитници на Левски висят за гостуването на Апоел

"Рикардиньо изпусна елементарни положения"

"Другото нещо, което прави впечатление, е че създаваме много положения, но трудно реализираме, което е стара наша слабост. Рикардиньо в пореден мач вкарва гол, но изпуска още два, като става въпрос за елементарни положения. Топката му идва на главата и той трябваше само да я насочи в някой от ъглите, и мачът приключваше", гласят критиките на бившия нападател на "сините".

"Уелтън понякога прекалява с дрибъла" 

"Уелтън не търси комбинативния стил в някои от ситуациите. За сметка на това пък е много активен по фланга и в двете фази, като се опитва и да се връща в защита. Опитва се да шутира, но понякога прекалява с дрибъла. С оглед на това, с което разполага Левски, това е най-доброто, което може да вземе. За без пари - толкоз", смята Емил Спасов.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Левски запя старата песен, в ЦСКА се търсят мъже

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЧЕТЕТЕ НА SPORTLIVE.BG.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес