Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легенда на Черноморец с рак на белия дроб

02 април 2014, 17:52 часа • 8512 прочитания

Бившият футболист на Черноморец, Депортиво (Ла Коруня) и бронзов медалист с екипа на Ботев (Пловдив) Владимир Стоянов има рак на белия дроб! Тежката диагноза е поставена през месец септември миналата година, след което Стоянов бил принуден да се подложи на спешно лечение. В началото бургазлията не е подозирал за своя сериозен проблем. Той е предполагал, че силната болка в гърлото се дължи на емоциите му по време на мач. Прегледите обаче показали, че става въпрос за злокачествено заболяване.

"Помислих, че съм скъсал гласна струна от викане по мачовете. Имах страхотна болка близко до сърцето и даже си мислех, че проблемът ми е именно там", спомня си Стоянов.

Интересно е, че той не е първият бургаски треньор, който страда от същата болест. Ракът отне живота на Велиян Парушев, а Димитър Димитров – Херо, дълго се бореше с тежкия проблем, като в момента е в ремисия. Владислав Стоянов има своето обяснение за тази зловеща тенденция:

„От Нефтохимическия комбинат ли, от друго ли, не знам, но наистина има нещо, по което трябва да поработят специалистите. Явно има някакво облъчване в Бургас, много са пациентите в онкологията. Там имаше дори седемгодишни деца!”

Въпреки това, Владислав Стоянов остава оптимист и вярва, че положението му постепено се нормализира и че един ден ще оздравее окончателно.  Приложени са му вече 16 процедури, с което приключва едва първият етап от лечението.

"Аз сега изпитвам невероятна жажда за живот. Чувствам прилив на енергия, апетитът ми отново нарасна", обнадежден е бургазлията.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес