Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръстаич гледа двама от Локомотив Пловдив за националния

03 октомври 2023, 13:25 часа • 1612 прочитания

Националният селекционер на България Младен Кръстаич и щаба му следят двама футболисти на Локомотив Пловдив, които много скоро могат да получат повиквателни за представителния тим. Това разкри един от помощниците на сърбина – Иван Иванов, който говори пред колегите от „Тема спорт“.

Ангел Лясков и Христо Иванов са хванали окото на Кръстаич

Бившият защитник на ЦСКА сподели, че крайният бранител на „смърфовете“ Ангел Лясков и вътрешния полузащитник Христо Иванов са наблюдавани от Младен Кръстаич. Той допълни, че изборът на селекционера е много труден, тъй като все по-малко български футболисти играят редовно във водещите ни отбори.

Младен Кръстаич Иван Иванов Кирил Десподов Национален отбор по футбол на България

„Има играчи от Локомотив Пловдив, които следим. Това са Ангел Лясков, когото гледаме за позицията ляв уингбек, и вътрешният полузащитник Христо Иванов. Иванов и Джовани всъщност са играчите, които ми правят най-силно впечатление от Локомотив. Единият се вписа много добре в стила на игра, а бразилецът прави разликата и придава класа. Лошото е, че все по-малко български футболисти играят редовно във водещите ни отбори, а това изключително затруднява избора“, каза Иван Иванов.

Двамата нямат много опит

Локомотив Пловдив

22-годишният Христо Иванов до момента не е викан никога в мъжкия национален отбор на България. Той обаче има два мача за младежкия тим до 21 години. Ангел Лясков пък има на сметката си един мач за „лъвовете“. През септември 2018-та той 25-годишният краен бранител играе 45 минути при победата с 2:1 над Словения в двубой от груповата фаза на Лигата на нациите.

Преди седмица Младен Кръстаич обяви избраниците си за мачовете с Литва и Албания.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес