Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръщават площад и улица на Трифон Иванов

14 февруари 2016, 17:06 часа • 7569 прочитания

Централният площад и главната улица на Горна Липница да носят името на Трифон Иванов. Идеята е на жителите на родното село на легендарния защитник.

Трифон Иванов прекарва детството си в покрайнините на село Горна Липница, след което постъпва във великотърновското спортно училище. Често си идва в родното село, за да поддържа къщата си.

„Ще предложа на павликенския кмет на сесията да прекръстим площада и най-дългата улица”, разказва 70-годишният Ангел Ангелов, бивш кмет на селото, пред Нова телевизия.

Местните пазят скъпи спомени за починалия футболист. През летните месеци в къшата в селото живее майка му Марина.

На днешния Трифоновден в селото не отмениха празненство, а почетоха Иванов така, както той е харесвал живота - с много веселие и настроение. Съселяните на футболиста още не могат да повярват, че повече няма да го видят.

Стотици послания в памет на защитника има в социалните мрежи. Бившите му съотборници в националния отбор също изразиха скръбта си.

"Приятелю, ти остави диря в световния футбол. Ще останеш в сърцата на много хора", казва Христо Стоичков.

„Никога няма да забравя неговата несломима воля за победа, която ни е помагала в много важни и решителни мачове”, казва Красимир Балъков.

„Трифон ще остане в моето съзнание като човек, който винаги е помагал, когато се е налагало и винаги е бил пример за по-младите”, разказва Даниел Боримиров.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес