Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крумовград удари Ботев Пловдив, Славия мина без проблеми през Берое (ВИДЕО)

17 февруари 2024, 16:35 часа • 2242 прочитания

Новака в елита Крумовград постигна голям успех, след като победи Ботев Пловдив в местното дерби от 21-ия кръг на Първа лига. Срещата завърши при резултат 2:1 за домакините, а в герой за тима на Станислав Генчев се превърна нападателя Александър Колев, който реализира и двете попадения за своя отбор. За Ботев точен бе Георги Николов, който се разписа от дузпа.

Крумовград взе важна победа

Двубоят започна отлично за Крумовград, който поведе още в 6-ата минута с гол на Александър Колев. В средата на първото полувреме Ботев Пловдив изравни чрез новото си попълнение Георги Николов, който бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Янко Георгиев срещу нападателя на „канарчетата“.

В продълженията на редовното време на мача Крумовград все пак стигна до втори гол. След разбъркване в наказателното поле на Ботев и удар на Пехливанов, Матвей Игонен изби. Топката попадна в Алекс Колев, който стреля в опразнената врата, но Дилан Мертенс спря кълбото с ръце. Халфът на гостите получи директен червен картон, а съдията даде дузпа. Зад топката застана Колев, който не сгреши и донесе трите точки на своя отбор.

Тони Тасев блести за Славия срещу Берое

В друг мач от деня Славия мина без проблеми през Берое. Двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ в София завърши при резултат 3:0 за домакините. В герой за „белите“ се превърна Тони Тасев, който се разписа на два пъти. Третият гол бе дело на Владимир Николов.

Славия поведе още в 7-ата минута, когато Денислав Александров проби по крилото и намери непокрития Тони Тасев, който с глава се разписа за 1:0. Малко по-късно „белите“ получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Еспиноса срещу Томбак. Галин Иванов застана зад топката, но ударът му срещна десния страничен стълб.

Малко преди края на първата част Славия получи право да изпълни втора дузпа, след като Тасев бе фаулиран в пеналта на Берое от Ачинели. Именно потърпевшия се нагърби с изпълнението на наказателния удар и не сгреши за 2:0. Няколко минути преди края на редовното време на срещата домакините направиха преднината си класическа след хубав гол на Владимир Николов.

Онзи ден Крумовград охлади мераците на Левски за Алекс Колев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес