Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралев иска устройствена промяна за всички спортни съоръжения в Борисовата градина

03 юли 2019, 09:30 часа • 2608 прочитания

Това е демокрацията. По принцип част от този процес е допитването до гражданите, до народа какво да се прави. Това заяви спортният министър Красен Кралев по въпроса с бъдещето на Националния стадион „Васил Левски” и стадион "Българска армия”.

Кралев заяви, че подопечното му министерство (ММС) е подало възражение за спортните съоръжения в Борисовата градина, защото всички тези съоръжения били съседи с части имоти в урегулирани поземлени имоти (УПИ). Затова ММС иска промяна на УПИ.

Спортният министър посочи, че при стотиците приложения има рационални, има и безумни. А специално за "Българска армия" той обяви, че капацитетът може да бъде разширен много, за сметка на лекоатлетическата писта и без да се излиза от чашката на стадиона. Колкото до Националния стадион "Васил Левски", щяло да е ясно какъв тип стадион ни трябва след като минели изборите в Гърция и Румъния – за да е ясно дали ще се кандидатства съвместно за световно първенство по футбол или за европейско. Кралев добави и, че кметът на София Йорданка Фандъкова дала няколко предложения за терени за строеж на бъдещ стадион.

Какви са знаковите предложения за Борисовата градина и докъде стигна процедурата за приемане на подробен устройствен план - припомнете си в този материал!

Българският спорт в момента

Успехите на Европейските игри в Минск няма да са много високи – за сребро например се дават 10 000 лева. Това стана ясно от думите на Кралев, който добави, че много държави не давали никакви премии за европейски първенства, а Европейските игри се приравняват от България на европейско първенство по важност. Спортният министър изрази и задоволство от цялостната ситуация с финансирането на спорта ни.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес