Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на сагата: ЦСКА и Бейтар се разбраха за Асприля, „червените“ плащат немалко пари за него

12 юли 2023, 14:55 часа • 896 прочитания

Сагата около преминаването на Данило Асприля от Бейтар Йерусалим в ЦСКА е към своя край. Днес медиите в Израел разкриха, че двете страни са постигнали договорка за трансфера на колумбиеца, след като „червените“ са склонили да платят за правата му. Сумата не е никак малка с оглед на напредналата му футболна възраст. Очаква се в следващите дни сделката да бъде обявена официално.

Сагата около идването му в ЦСКА

Както е известно Данило Асприля искаше да разтрогне договора си с Бейтар под предлог, че не се чувства щастлив в клуба и иска да се завърне в родината си. Тогава обаче се заговори, че 34-годишният офанзивен футболист ще облече екипа на ЦСКА. Това вбеси шефовете на израелския клуб и те отказаха да прекратят договора му, който е до 2024-та, за да не го изпуснат без пари.

Данило Асприля

Трансферната сума за Асприля

След това се заговори, че шефовете на ЦСКА отказват да платят трансферна сума за Асприля и сделката пропада. Днес обаче израелското издание „one.co.il” съобщи, че ръководствата на „червените“ и Бейтар са се разбрали за трансфера на колумбиеца. „Армейците“ ще платят 200 хиляди долара за правата на играча, който през миналия сезон реализира 18 гола и направи 6 асистенции в 32 мача за Бейтар.

Днес пък феновете на ЦСКА излязоха със специална декларация свързана със стоежа на стадион "Българска армия".

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Битка за слава и много пари - Лудогорец мечтае за ново чудо в Шампионска лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес