Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кокала: В Първа лига има отбори донори, трябват им дефибрилатори

15 август 2024, 13:16 часа • 777 прочитания

Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде своето мнение за формата на Първа лига. Според Кокала родното първенство трябва да се състои от 10 отбора, тъй като някои клубове са на изкуствено дишане и са им нужни дефибрилатори.

Няколко клуба в Първа лига са на изкуствено дишане

"Вижте, трябва да видим как ще изглежда Левски срещу по-класните тимове. Тези, които споменахте, не са от тях. Нямат тези претенции като Лудогорец, ЦСКА и Черно море, а през последните години и ЦСКА 1948 се противопоставят добре на сините. Самото първенство ни е такова с толкова много отбори донори", заяви Велев пред „Тема Спорт.

ОЩЕ: Ще продава ли Левски? Израелци си харесаха халф на "сините"

Пас към миналото

10 отбора в Първа лига

"Групата трябва да е не повече от 10 тима, за да има реална конкуренция. Виждаме какво става в някои клубове – на изкуствено дишане са, трябват им дефибрилатори. В Левски очакват шест трудни мача през сезона и това е. Другите трябва да се изиграят, да победят и да продължат напред", смята той.

Положението в Левски

"Преди изчистването на дълговете за какво мислеха? За шахмат ли? Играчите не трябва да ги интересува друго освен представянето им на терена, те са професионалисти. Досега не съм видял футболистите да не са излезли за даден мач, защото има финансови проблеми в клуба. Не знам сега каква е обстановката на „Герена“. Дано да е спокойна, но трябва да питате Сираков за това, обаче виждам, че не дава интервюта", отбеляза Кокала.

ОЩЕ: Официално: Главата на Дерменджиев падна! Шампион с Левски поема Лудогорец

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес