Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кох: На стадиона има мухъл и течове, в България винаги можеш да се уговориш с полицията

02 септември 2023, 16:00 часа • 13422 прочитания

Централният защитник на ЦСКА Мено Кох даде дълго интервю пред нидерландско издание, в което засегна доста теми, свързани със състоянието на стадион "Българска армия", живота в България, както и положителните и отрицателните черти на София.

"Стар стадион, с мухъл по тавана и малки течове"

„В клуба имаме всички съоръжения, от които се нуждаем, но всичко е изключително остаряло. Клубът ще построи нов стадион до една-две години. Аз обаче не очаквам да доживея да видя как играя на него. Сегашният стадион е много стар, има мухъл по тавана и понякога имаме малки течове. Такъв стадион също има своето очарование, защото клубът има богата история и освен това има големи успехи в Европа“, каза Кох пред "Voetbal Zone".

ОЩЕ ОТ ИНТЕРВЮТО НА КОХ: Само броим треньорите, това е шестият

Недостатъкът от остарялата "Армия"

„Недостатък е, че не ни е позволено да играем европейските си мачове на собствения си стадион, защото той просто не отговаря на изискванията на УЕФА. Можем да играем там в първия кръг, за втория кръг трябва да отидем на стадиона, където играе мачове българският национален отбор. Нямам усещането, че приоритетите на ЦСКА са свързани със съоръженията, но като селекция изобщо не правим скандали по този въпрос. Ние просто имаме три отлични игрища и, например, ледена баня, която можем да използваме“, допълни той.

Разликата между Нидерландия и България според Мено Кох

"Наистина се забелязва и истинска разлика с Нидерландия, където всичко е малко по-строго. Тук в България например винаги можеш да уговориш нещо с полицията, ако направиш нарушение. Например изобщо не бяха стриктни с маските по време на корона пандемията. Трябваше да ги носиш само в супермаркета“, смята защитникът на ЦСКА.

ОЩЕ: Помощник на Ел Маестро посочи основния проблем на ЦСКА (ВИДЕО)

Страстните фенове на ЦСКА

"Феновете тук са много страстни. Особено когато играем дербито срещу Левски, стадионът е пълен. Ако нещата не вървят толкова добре за известно време, те също бързо са недоволни, но когато са зад гърба ти по време на големите мачове, наистина се чува стена от звук. Това е приятно. Купата, която спечелихме през 2021 г., беше първата за ЦСКА от 15 години насам", похвали феновете на отбора Мено Кох.

Мено Кох е впечатлен от София

София е много по-модерна, отколкото очаквах. Например Разград, където Лудогорец играе своите мачове, наистина е дупка. Пловдив например също е много хубав и определено го препоръчвам. Това, което намирам за смешно, е, че тук, в центъра на София, все още можете да видите част от комунистическия режим от миналото: тези стари порутени жилищни комплекси и, например, а до тях един много модерен и луксозен търговски център“, отчете футболистът. Той похвали заведенията и интернета в столицата, както и природата наоколо. Според състезателя на "армейците" първият контакт с българите може да е труден, но ако ги опознаеш, ще разбереш, че са мили хора.

Бъдещето на футболиста

"Аз също току-що станах баща. Може би приятелката ми иска да се върне в Нидерландия. Аз самият не бих искал да го направя, но предпочитам още няколко години в чуждестранен клуб. Дъщеря ни е още много малка, така че сега е малко по-лесно да играем в чужбина. По стечение на обстоятелствата днес моята приятелка отиде в Нидерландия с детето, така че най-накрая отново мога да спя няколко нощи“, завърши с чувство за хумор Мено Кох.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Може ли Маестро да зададе тон за БГ Естрада

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес