Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Пловдив инспектира строежа на „Лаута“

27 март 2023, 14:27 часа • 1334 прочитания

Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектира как върви строежа на стадиона на местния Локомотив в парк „Лаута“. Това съобщиха колегите от БТА. Градоначалникът бе в компанията на своя заместник Пламен Райчев, както и Костадин Язов, който е кмет на район „Южен“, а също така е отговорник за строежа от страна на община Пловдив.

Тримата разгледаха как напредва строежа, като Язов обяви, че по план до края на месец май трябва да приключи работата по „Южната трибуна“. Димитров изрази задоволството си от свършеното до момента по сектора, в който една трета от местата ще са предназначени за гостуващи фенове.

Локомотив Пловдив Лаута

Язов също така запозна Димитров и с предстоящите дейности по трибуна „Спортклуб“, която също започна да се изгражда. Тя вече има бетонен фундамент, а в следващите дни ще се постави и обратният насип. Предстои прокарването на водопровод и канализация под трибуната, а строителството на наземната част ще започне веднага след приключване на строителните дейности по Южната трибуна. Язов увери кмета на Пловдив, че според разчетите на изпълнителите това ще се случи до края на месец май.

В началото на февруари Община Пловдив отпусна над 32 милиона лева на двата местни клуба – Локомотив и Ботев.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес