Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клуб от френската Лига 1 си хареса звезда на Ботев Пловдив

19 юли 2024, 12:41 часа • 785 прочитания

Един от ключовите футболисти в състава на Ботев Пловдив  - Джеймс Ето‘о, е привлякъл вниманието на елитни френски клубове, сред които завърналият се в Лига 1 Сейнт Етиен. Универсалният камерунец вече има български паспорт и не заема квота за състезател извън Европейски съюз. Това засилва интереса към него.

Джеймс Ето'о е следен от Сейнт Етиен

Информацията съобщават колегите от "Тема Спорт", които припомнят, че Ето'о е използван на няколко поста от Душан Керкез. През миналия сезон 23-годишният африканец се подвизава като бек, а при грандиозната победа на "канарчетата" срещу Марибор в първи квалификационен кръг от Лига Европа остави страхотни впечатления в средата на терена.

ОЩЕ: Директор в Ботев Пловдив: Исках да привлека Ламин Ямал преди две години

ВАР-ът на Actualno

Камерунецът има български паспорт

През миналата кампания Джеймс Ето‘о записа 31 мача с "жълто-черната" фланелка - 27 като титулярен. Наскоро камерунецът се сдоби с български паспорт. Това е една пречка по-малко за негова продажба. Причината е, че той вече не заема квота за играч извън Европейския съюз, и в същото време вдига своята цена.

През този трансферен прозорец Ботев Пловдив вече продаде двама младоци – централния защитник Димитър Папазов на италианския Болоня, както и нигерийското крило Уме Емануел, който подписа с швейцарския Цюрих. До затварянето на пазара може да последва раздяла и със Самуел Акере (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес