Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жужо: Божинов да покаже какво може на терена, не в дискотеките

14 март 2014, 16:04 часа • 13431 прочитания

Легендата на Славия и бивш директор в Левски Андрей Желязков беше любезен и се съгласи да коментира обстановката в "синия" клуб и предстоящото дерби с ЦСКА пред "България днес":

- Г-н Желязков, как според вас се представя Валери Божинов в Левски и ще помогне ли на отбора?

 Мисля, че Валери Божинов трябва да престане да ходи по нощни заведения. Момчето има качества и е още млад, но трябва да играе футбол, а не само да се весели по барове. Каквото има за показване, да го покаже на терена и да спре за известен период от време тези забавления. Гледах мача на "сините" с Ботев (Пд) за купата и смятам, че с Божинов тимът има голям потенциал. Надявам се голът, който вкара, да му помогне да влезе в познатата ни форма.

- Може ли да се сравнят Валери Божинов и Мартин Петров в родния шампионат според вас?

Няма как да ги сравняваме, има голяма разлика между тях. Двамата са много различни, а и са на различна възраст. Футболистът на "сините" е по-млад и тепърва има какво да показва, докато "червеният" бързак е по-опитен и се е доказал.

- Какво очаквате от предстоящото дерби в събота?

Не смятам, че ще се получи нещо по-различно от мача миналата седмица. Нищо обаче не се знае, може двата отбора да ни изненадат с нещо този път. Надявам се да стане оспорвано дерби, за да се зарадват феновете и футболната общественост.

- Мислите ли, че натрупването на дербита в последно време ще направи по-интересно първенството?

Убеден съм, че натрупването на дербита в последно време само може да помогне на българския шампионат. Двубоите в които Левски, ЦСКА, Литекс, Лудогорец, Ботев (Пд) участват, винаги ще вдигат класата на първенството ни.

- Дали победа над вечния съперник ще помогне на отбора за излизане от тази тежка ситуация?

Смятам, че след победата над "канарчетата" и евентуалния успех над ЦСКА тимът на Антони Здравков може да тръгне възходящо. Ако постигне победа над "червените" ще има необходимото самочувствие, което сега му убягва.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес