Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен Петров обяви списъка с националите, Ники Михайлов се завръща в състава

14 май 2021, 12:50 часа • 3978 прочитания

Националният селекционер Ясен Петров определи състава за предстоящите три контроли на България.

Родният футболен тим ще изиграе три мача срещу участници на Европейското първенство в началото на юни.

На 1 юни се изправяме срещу Словакия, на 5 юни гостуваме на Русия в Москва, а на 8 юни гостуваме на световния шампион Франция в Париж.

Ясен Петров е повикал 31 играчи, което е нормално предвид приятелския характер на мачовете. Със сигурност селекционерът ще иска да опита различни схеми и да изпробва нови играчи преди официалните мачове през септември.

Единствените две принудителни липси от състава са тази на трайно контузения Тодор Неделев, който не играл от декември, както и на капитана Георги Костадинов, който получи травма по време на мача от руското първенство.

В състава няма големи разлики спрямо избраниците, които Ясен Петров повика за трите мача от световните квалификации срещу Швейцария, Италия и Северна Иралндия.

Все пак сред повиканите има трима дебютанти, които ще се надяват на първи минути с екипа на България.

Това са нападателят на Локомотив (Пловдив) - Георги Минчев, който вкара пет гола в последния месец. Той има богат опит в юношеските и младежки гарнитури, но никога не е бил част от мъжкия национален тим.

Повиквателна получи и халфът на Арда - Лъчезар Котев, както и звездата на Царско село - Димитър Костадинов. Той е собственост на Септември, но от началото на годината играе под наем при "царете", като наистина прави доста сериозно впечатление с изявите си.

Впечатление прави и повиквателната на Николай Михайлов, който от декември насам изигра само един мач за Левски. Той се представи силно срещу Ботев (Пловдив) преди седмица, но със сигурност му липсва игрова практика, а и видимо не е в оптимална физическа форма.

Пълният списък с избраници на Ясен Петров вижте в SportLive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес