Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненадващо уволниха български треньор заради "уронване на престижа на клуба"

16 януари 2024, 16:40 часа • 2701 прочитания

Спартак Варна изненадващо обяви, че освобождава старши треньора Васил Петров. "Соколите" се разделят със специалиста заради “грубо неспазване на вътрешния правилник и уронване престижа на клуба”. Отборът временно ще бъде воден от Николай Греков и Михаил Цоков.

Спартак е втори, но уволни треньора

Новината не беше от най-очакваните, с оглед на факта, че варненският тим е един от най-класните в родната Втора лига и има амбиции за изкачване в елита. Той се намира на второ място с 36 точки - на 5 от лидера Септември София. След публикацията на Спартак Варна в социалните мрежи уволненият Петров коментира темата.

ОЩЕ: Голям скандал в елитен български клуб! Валят обвинения за неспазени обещания

Позицията на уволнения Васил Петров

"Винаги съм спазвал принципите на работа, винаги съм работил всеотдайно за клуба. Имам уважение към институцията Спартак Варна, към феновете, които силно обичат отбора, както и към всички предишни треньори. Имам респект и към клубната управа в лицето на г-н Павлин Николов. Написали са, че не съм спазвал грубо правилника и съм уронвал престижа. Дали е така? Моля ви. Нека поутихнат нещата и тогава ще изкажа моята гледна точка”, заяви Петров пред колегите от “Блиц”.

ВАР-ът на Actualno

Позиция от президента на Спартак Варна Павлин Николов

С позиция излезе и президентът на варненци Павлин Николов. Той използва социалните мрежи на клуба, за да се обърне към феновете. "Дадох пълен картбланш и доверие на Васил Петров като старши треньор, въпреки множеството призиви и съобщения да търсим друг за поста. За мое огромно съжаление, получих точно обратното - грубо нарушаване на вътрешния правилник в клуба и уронването на престижа на Спартак и лично мен самия", пише Николов.

В Спартак е имало опит за вмешателство в работата на клуба?

"Тъй като съм взел идеята Спартак и за моя кауза, категорично заявявам, че няма да позволя нагнетяване на обстановката, използването на клуба за параван и опитите за вмешателство в работата ни! Осъждам най-остро това поведение на всички, които стоят зад него, като заявявам най-категорично, че няма да позволя това да пречи на работата в Спартак. След като съм единственият, който дава средства за клуба, съм и този който взема решенията и нося отговорността за тях", гласи позицията на президента на Спартак.

ОЩЕ: Обрат: Любо Пенев няма да ходи във Варна, остава в Хебър

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес