Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избрал ЦСКА пред Лудогорец: Камерунецът, който спечели сърцата на "червената" агитка

13 октомври 2024, 12:40 часа • 746 прочитания

Джеймс Ето'о бързо се утвърди като една от големите звезди на ЦСКА, откакто смени "Колежа" с "Армията". Едва на 23 години, младият камерунец запали искрата в сърцата на феновете и си постави високи цели с червената фланелка. С неуморима енергия, всеотдайност и готовност да се хвърли в битка за всяка топка, Ето'о се превърна в сърцето на тима.

"Чувствам се много добре в ЦСКА. Радвам се, че подписах с толкова голям клуб и съм сигурен, че не съм направил грешен избор", призна Джеймс в специално интервю за клубната телевизия, в което разказва повече за себе си пътят му на футболната сцена.

Пътят на Джеймс Ето'о: От Камерун до София

Откровено признава, че трудностите, през които е преминал, са го изградили не само като футболист, но и като човек. За него пътят към успеха не е бил лесен, но точно това го е направило по-силен. Роден в Яунде, той е запознат с предизвикателствата, които животът в родната му страна предлага. "Трябва да работиш много и да се бориш, за да постигнеш това, което искаш", споделя Ето'о. Въпреки трудностите, той положил необходимите усилия и благодарение на семейството си, както и на съветите на своите треньори, успял да стигне до нивото, на което е в момента:

"Започнах на професионално ниво още в родината ми Камерун, а впоследствие стигнах и до разширения състав на националния отбор. Първият ми допир с европейския футбол бе във френския Кан, а впоследствие ме харесаха от Нант. Изпратиха техен представител на място в Камерун, за да преговаряме, но трябваше да изчакат да навърша 18 години, за да се осъществи трансферът. Честно казано, адаптацията към живота и футбола във Франция не бе лесна, трябваше да положа много усилия.

Джеймс Ето'о

Все пак успях да запиша няколко мача за втория отбор на Нант преди да дойде трансфера ми в Булон. В този клуб имах щастието да попадна на треньорски екип, който много ми помогна. Така започнах да играя по-редовно и да повишавам нивото. Именно този период ми помогна да премина в Ботев Пловдив. В началото в Пловдив никак не ми беше лесно, но се справих. Имах проблеми с треньора, но постепенно нещата се изгладиха. От резерва се превърнах в твърд титуляр в продължение на 3 сезона."

Ето'о избрал ЦСКА пред Лудогорец

Разкрива и какво го е мотивирало да премине в ЦСКА: "Нямах никакви съмнения дали да приема офертата на ЦСКА. Имах предложение и от Лудогорец, но избрах ЦСКА, тъй като ми харесваха отбора, футболистите и техния стил. Бях сигурен, че мога да помогна на клуба. Сега се надявам да покажа най-доброто от себе си и да печелим всички мачове. Мечтая да играем успешно и в Европа."

Джеймс Ето'о

Ето'о предрече червен успех във Вечното дерби

Ето'о даде и своято прогноза за предстоящето Вечно дерби с Левски: "Аз играя в голям клуб и съм сигурен, че ще победим Левски. Убеден съм в качествата на съотборниците ми. С необходимите напътствия от треньорите ще постигнем това, което всички желаем в дербито. Александър Томаш е изключителен треньор, който осъзнава прекрасно мисията си. Сигурен съм, че той е човекът, който ще ни изведе до много и важни победи в бъдеще."

"Червените" ще се изправят срещу вечния си съперник другата събота на 19 октомври, когато ЦСКА може да остане без двамата си основни защитници

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес