Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивков: Не мога да гледам безучастно как частни интереси превземат Левски

06 април 2023, 15:03 часа • 3047 прочитания

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков потвърди, че е освободен от поста си. Той обаче не е чул аргументи от можоритарния собственик Наско Сираков защо се налага освобождаването му. Ивков подчерта, че не може да стои безучастно, докато Левски е "превземан от корпоративни и частни интереси".

Ивков освободен от Левски без аргументи

"Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред акционерното събрание. Не чух защо съм освободен. Няма скандали между този и онзи. С Боримиров и хората като него живеем в абсолютно различни светове. Аз искам един Левски и той е различен от неговия Левски, който беше оставил, когато аз го поех", заяви Ивков след Общото събрание.

Ивков притеснен за Левски

Запитан за това дали той върви в тандем със старши треньора Станимир Стоилов, Ивков каза: "Никой към никого не трябва да бъде пришиван. Всички носим отговорност за действията си. Аз нося отговорност за всяко едно мое движение през последната година и половина. Дано не загубим всичко това, което градихме през тези месеци. Притеснен съм!"

За да бъде премахнат Ивков, се наложи да бъде отстранен и Петър Ганев. "Това, което беше изтъкнато за освобождаването на Петър Ганев, е, че той е проявил доверие в мен и е казал, че аз изпълнявам безупречно задълженията си. Това беше дадено като обяснение. Питайте тези, които взимат решенията. За моите решения, питайте мен. Какви са истинските мотиви, няма как да знам", каза Ивков.

ОЩЕ: Петър Ганев: Без моя подпис Иво Ивков нямаше как да бъде сменен

Ивайло Ивков и Наско Сираков

Има ли връщане назад за Ивков и Сираков?

"Предстои да направя своята равносметка. Аз да размисля? Моята смяна беше току-що оповестена. Аз ще изпълнявам задълженията си добросъвестно до последния ден, в който съм вписан в Търговския регистър", каза Ивков.

"Няма персонални неща. Г-н Сираков ме покани, това е един от най-големите футболисти в историята на Левски. Аз съм изпитвал само уважение към него. Никога не съм му обещавал да съм му лично верен. Нито съм кандидатствал за този пост."

Левски е превземан от частни интереси

"Това е едно базисно различие между мен и другите и то се състои в това, че аз няма да стоя и да гледам безучастно как моят любим клуб, който управлявам, бива превземан от корпоративни и частни интереси. Това е голямото различие. То не е да плеснем с ръце и да се прегърнем", завърши Ивков.

ОЩЕ: Димитър Костадинов: В Левски тече процес по отстраняването на Мъри и Ивков (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес