Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Вуцов: Футболистите ни вгорчиха юбилея

23 май 2014, 11:49 часа • 10404 прочитания

"Футболистите винаги са били най-силното нещо в Левски. А тези сега разочароваха всички нас, левскарите, огорчиха ни. Съжалявам, че не успяха да донесат трофей, титла или купа за празника". Това заяви легендата на "сините" Иван Вуцов в интервю за "България днес".

Бившият треньор на тима, който днес отбелязва 100-тната си годишнина с демонстративен мач срещу Лацио, обаче е оптимист за Левски.

"Вярвам, че всичко ще се оправи. Нужно е време, но вярвам, че нещата ще станат както трябва. Вярвам и на Георги Иванов-Гонзо, защото е доказал, че е част от "синята" идея, от нашата общност. Той натрупа опит вече и като треньор, като ръководител. Ще може да се справи, да направи необходимото да върне Левски там, където му е мястото, а именно на върха, да го направи шампион. Каквото виждам и чувам, сочи, че той повежда отбора по правилния път", категоричен е Вуцов.

По негово мнение Левски щеше да е различен, ако не бе загубил голямата си звезда Георги Аспарухов-Гунди.

"В Левски имаше един идеален футболист и това е Георги Аспарухов. Опитвам се да си представя какво би станало, ако той беше жив в сегашните времена, когато името му е на висок пиедестал. Не бих се нагажирал какво би си мислил и какво би направил той в днешните толкова тежки за клуба ни времена, но ако беше жив, всичко щеше да е по-различно и в Левски. Гунди беше личност, която щеше да се изяви и като ръководител в добра светлина", вярва легендата на "синия" клуб.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес