Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев: Много време публиката не ни подкрепяше, но сега има интерес

07 септември 2024, 17:46 часа • 925 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев сподели, че е радостен от факта, че има по-голям интерес към представителния тим от страна на феновете. В неделя "лъвовете" домакинстват на Северна Ирландия на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, а в дните преди мача фенове от различни клубове подеха инициатива за подкрепа към националите.

Феновете отново се интересуват от националния отбор

В последните години феновете се отдръпнаха от националния отбор заради слабите резултати на тима, но сега действително има по-голям интерес, особено след треньорската рокада и идването на Илиан Илиев. "От много време нямахме публика, която да ни подкрепя. Виждаме, че има интерес от хората", заяви селекционерът преди утрешния мач срещу Северна Ирландия.

Илиан Илиев

Какво очаква България срещу Северна Ирландия?

"По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу Люксембург и победиха. Натрупаха самочувствие. След като не победихме, настроението не е от най-добрите. Евентуална победа ще ни изкачи на първо място. Няма да е лесно, противникът играе директен футбол", каза още той.

"Вчера пътувахме и възстановявахме до късно. Днес след тренировката ще видим състоянието на всеки един футболист. Антов има леки болки. Филип ще ни липсва. Абсурдна е ситуацията, при която получи първия жълт картон. Надявам се да компенсираме липсата му. Дайте да не предизвикваме съдбата, като говорим, че сме допускали голове от статични положения в миналото.

Трябва да бъдем внимателни. На моменти се получават нещата, тъй като понякога нямаме достатъчно време за работа. Опознаваме се с футболистите взаимно. Имаме едно ядро от 13-14 души, които винаги са тук. Около тях избираме играчи, които показвам добро моментно състояние", завърши Илиан Илиев.

България не успя да победи Беларус в първия си мач от Лигата на нациите, а след срещата Илиан Илиев разкритикува съдийството.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес