Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев каза от какво зависи бъдещето му в националния отбор

16 октомври 2024, 10:01 часа • 925 прочитания

Селекционерът на националния отбор Илиан Илиев посочи от какво зависи неговото бъдеще начело на България. Специалистът говори след тежката загуба от Северна Ирландия с 0:5 в Лигата на нациите, като обяви, че последните два мача от груповата фаза ще определят и неговото бъдеще в отбора.

Мачовете с Люксембург и Беларус - решаващи за Илиан Илиев

България изпусна лидерската позиция в групата, след като претърпя тежка загуба в Белфаст. Целта пред "лъвовете" е да спечелят групата, а за да се случи това, тимът трябва да гони победи в последните си два мача срещу Люксембург като гост и срещу Беларус като домакин. И да се надява, че Северна Ирландия ще сбърка.

Илиан Илиев

„Не искам да се деля от отбора. Ние трябва да направим реакция като отбор, а не футболистите пред мен. Аз съм част от тях и съм най-виновен за това, което се случи. Следващите два мача са решаващи за това, което ще се случва като мое бъдеще за треньор на националния отбор", каза Илиан Илиев.

Той добави още, че "ще си поема отговорността", като подчерта на няколко пъти, че той носи вината за поражението. А неговите думи преди мача се оказаха пророчески, но в лошия смисъл за България: "дано не се окажем на палубата на "Титаник", като българският тим действително корабокрушира край Белфаст.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес