Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хърватски гранд си хареса вратаря на лидера в Първа лига

17 октомври 2023, 12:10 часа • 1476 прочитания

Хърватският гранд Динамо Загреб си хареса вратаря на лидера в Първа лига Локомотив ПловдивДинко Хоркаш. Това съобщиха медиите в Босна и Херцеговина. Според информациите новият треньор на Динамо и бивш футболист на ЦСКА Сергей Якирович иска да засили конкуренцията на поста след продажбата на Доминик Ливакович на Фенербахче и поради тази причина се е спрял именно на стража на „смърфовете“.

Динко Хоркаш дойде от втория отбор на Динамо

24-годишният Динко Хоркаш пристигна на „Лаута“ от втория отбор на Динамо Загреб през лятото на 2022-ра. Той веднага се превърна в неизменна част от стартовия състав на Локомотив Пловдив като до момента има 43 мача на сметката си във всички турнири, в които е успял да запази вратата си „суха“ 18 пъти. С добрите си изяви Хоркаш дори заслужи капитанската лента на тима в някои мачове.

Динко Хоркаш Дюкенс Назон

Договорът на Хоркаш с Локомотив изтича

Динко Хоркаш има договор с Локомотив Пловдив до лятото на 2024 година. В момента ръководството на клуба води преговори с него за удължаване на контракта, тъй като „смърфовете“ са изправени пред угрозата да го изпуснат без пари. Очаква се в следващите месеци да има развитие около бъдещето на бившия младежки национал на Хърватия, който е оценен на 1 милион евро.

Сериозен интерес към Динко Хоркаш има и от страна на родния шампион Лудогорец.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Втората цедка на Кръстаич и БФС

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес