Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гриша Ганчев взима акции на закъсал елитен клуб?

01 май 2024, 13:22 часа • 4414 прочитания

Гриша Ганчев може да придобие акции на закъсал клуб от Първа лига. Става въпрос за тима на Пирин Благоевград. Това разкриха колегите от „Тема спорт“. Според информациите бизнесменът може да се ангажира с част от издръжката на „орлетата“, които в последно време не са в цветущо финансово състояние.

Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Извънредно от “Армията”: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА - какво следва за “червените”

Posted by Actualno.com on Tuesday, April 30, 2024

Както е известно, вчера от ЦСКА официално обявиха, че Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на клуба. Двамата прехвърлиха безвъзмездно своите акции при „червените“ на „Националния Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, който вече държи 80 процента от собствеността на „армейците“.

Пирин има нови собственици

Пирин Благоевград

Пирин от своя страна доскоро бе собственост на Община Благоевград. В края на миналата седмица обаче в клуба влязоха нови инвеститори. Това са бизнесмените Георги Спасов и Милен Стефанов, който ще получат по 40 процента от акциите на „орлетата“. Десет процента пък остават в общината.

Двама бивши играчи на Литекс могат да убедят Ганчев да помага

В Пирин управител бе бившият национал Петър Занев. Очаква се той да остане в ръководството на клуба, а към него да се присъедини и Станислав Манолев. Двамата работиха с Гриша Ганчев в Литекс и могат да убедят бизнесмена и сина му да помагат на „орлетата“, ако още им се занимава с футбол. Възможно е Ганчеви да вземат част от акциите на Спасов и Стефанов.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес