Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гриша Ганчев: Винаги съм мечтал Стоичков да ни е треньор

05 януари 2012, 16:21 часа • 6555 прочитания

Спонсорът на Литекс Гриша Ганчев заяви на представянето на новия треньор Христо Стоичков, че целта на "оранжевите" под ръководството на легендата на българския футбол ще е отборът да не изпадне от "А" група, предаде официалният сайт на клуба.

"Целта на Литекс под ръководството на Христо Стоичков е отборът да не отпадне", заяви Ганчев.

"Стоичков е световно име. Всички знаем какъв футболист бе Камата. Винаги съм си мечтаел Стоичков да стане треньор на Литекс. Лично на мен той ми е носил много радост. Знаете, че аз съм фен не само на футбола, но и на спорта като цяло. Няма начин човек, който е бил №1 в Европа да не разбира тази игра. Ицо ще остана на поста старши треньор в Литекс докато иска. Неговият договор е безсрочен", добави Ганчев.

На въпрос кой ще плаща заплатата на Стоичков и възможно ли е Мартин Петров да се върне да играе в България, Гриша Ганчев каза: "Защо задавате такива глупави въпроси? Разбира се, че аз ще му я плащам. А що се касае до Мартин Петров, той да не е луд да зареже заплата от 2 милиона, за да дойде на село".

Босът на "оранжевите" връчи на бившия нападател на Барселона фланелка с №1, като заяви: "Като футболист беше №8, но вече не си. Сега си №1. Пожелавам на българските футболисти да постигнат твоята класа на 80%. Това ще е достатъчно".

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес