Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гредата спаси Ботев Враца от загуба срещу Локомотив Пловдив

18 октомври 2024, 21:43 часа • 425 прочитания

Отборите на Ботев Враца и Локомотив Пловдив завършиха при резултат 0:0 в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима не предложиха нищо интересно на феновете през първото полувреме, но през втората част вдигнаха оборотите и създадоха немалко опасни положения, които обаче не завършиха с попадение. Най-близо до гола все пак бяха гостите, когато в 76-ата минута Хуан Переа нацели гредата.

Без победител в мача между Ботев Враца и Локо Пловдив

Първото полувреме премина без опасни положения пред някоя от двете врати. Гостите от Пловдив бяха по-активната страна, но така и не застрашиха Федерико Бариос. Първият удар в срещата дойде чак в добавеното време на първата част, когато Мартин Петков стреля от дистанция, но ударът му бе отразен. Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

В 52-ата минута Даниил Кондраков имаше шанс да открие резултата, но ударът му бе в аут. Малко по-късно отново той отправи изстрел от границата на наказателното поле, но топката премина високо над напречната греда. След това Калоян Костов засече засече добро подаване, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 73-ата минута Мартин Луков спаси "смърфовете" от това да изостанат в резултата. Браян Переа успя да открадне топката след грешка в защитата на гостите и остана сам срещу вратаря. Стражът обаче беше стабилен и отрази удара на нападателя. 3 минути по-късно домакините се разминаха с попадение, когато Хуан Переа остана сам срещу врататя, стреля покрай него, но нацели страничния стълб. В края на мача Мартин Смоленски имаше шанс да реши срещата, когато остана очи в очи с Луков, но отправи удар встрани очертанията на вратата.

За Локомотив предстои мач със Спартак на 23 октомври, докато Ботев Враца ще гостува на ЦСКА следващия ден. С добавената точка от днешната среща "смърфовете" заемат 10-ата позиция в класирането с 13 пункта, а врачани са предпоследни с актив от 9 точки. По-рано днес Спартак Варна сбърка 3 пъти, а Берое вкара 3 пъти за класическа победа в Стара Загора (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес