Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонзо: Очакваме от Илиан резултатите, за които цялата България мечтае

01 ноември 2023, 12:58 часа • 2708 прочитания

Техническият директор на БФС Георги Иванов – Гонзо, който отговаря пряко за националните отбори по футбол, коментира целите пред новия селекционер Илиан Илиев. Гонзо не посочи конкретни резултати, но заяви, че това са резултатите, които "цялата България мечтае".

Целите пред новия селекционер Илиан Илиев

"Като всички треньори, като Ясен Петров и Младен Кръстаич, Илиан Илиев ще избира системата и футболистите. Той има нашата пълна подкрепа като федерация. Очакваме от него да постигне резултатите, които цялата България мечтае", заяви Георги Иванов след представянето на Илиан Илиев като селекционер на България.

Илиан Илиев национален селекционер

Как Илиан Илиев ще съвместява работата в Черно море и в националния отбор?

"След лятото ще преценим дали ще съвместява две длъжности, или ще работи само на една. Ние няма да настояваме Илиан Илиев да работи само за националния отбор. Това ще се преценява през лятото", коментира Иванов по отношение на успоредната работа на Илиев в националния и в Черно море.

Гонзо коментира и дали е имало и други варианти за нов национален селекционер: "Имахме няколко избора, които дискутирахме, но Илиан Илиев беше първи избор. Ние като ръководство трябваше да изберем най-добрия."

 По-рано се появиха информации, че Станимир Стоилов е отказал на Борислав Михайлов да поеме националите.

ОЩЕ: СНИМКИ от представянето на Илиан Илиев като национален селекционер (ГАЛЕРИЯ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес