Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Иванов каза колко струва ВАР и отсече: И аз искам 100 милиона от ТВ права

11 юни 2024, 15:55 часа • 1645 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов взе участие в пресконференцията след заседанието на Изпълнителния комитет на родната централа. Ръководителят разкри, че ВАР струва над 1 милион лева на сезон, и изрази желанието си за по-солидна сума, която клубовете да си разпределят от договора за телевизионни права.

Сериозни промени в БФС, ВАР струва над 1 милион

„Във всички комисии има сериозни промени, които ще бъдат публикувани на официалния сайт. Давид Борбалан остава председател на съдийската комисия към Българския футболен съюз. БФС плаща по 1 милион лева за системата ВАР. Сега новото подобрение с допълнителните камери, които ще бъдат на всеки един стадион, излиза около 200 000 лева допълнително. Това го правим за по-добро и обективно съдийство“, заяви Иванов.

ОЩЕ: Официално: Първа лига ще има нов формат, ясен е календарът за следващия сезон (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Няма кой да даде 100 милиона за ТВ права

„Обсъждали сме телевизионните права. Направили сме работна група. Всички искаме да има повече пари, но няма кой да ги дава. И аз искам да получават 100 милиона, ама още няма някой, който да даде. Имаме 4 юриста, примерно, в Изпълкома, които ще видят. Ако има една оферта по-добра, ще коментираме, но за момента няма просто втора оферта. За момента това е договорът, който има. Много хора говорят, които не знаят, че договора е до 2026 година, но предишната година е удължен до 2029 година. От днешна дата има още 5 години от договора с телевизията“, обясни президентът на БФС.

Грозните сцени на баража ЦСКА-ЦСКА 1948

„Не смятам, че има човек в България, който да не е разочарован от това, което се случи. Това нещо трябва да прекъсне, защото пречи много на имиджа на българския футбол. Има кадри, които се гледат в цял свят и това е недопустимо. За нас е много важен законът за футболното хулиганство, за да спрем това, което се случва“, коментира той за ексцесиите на баража между ЦСКА и ЦСКА 1948.

БФС се оплаква от липса на редовно правителство

„В момента не знаем към кого да се обърнем. Докато няма правителство, няма как. Като има, ще има ефект. Ние всички трябва да се обединим около това хората, като ходят на стадион, да са на футболен празник, а не да се притесняват дали някой ще ги удари с тръба в главата. Смятам, че за никой човек не е нормално да няма правителство. Това нанася щети и на БФС, защото служебните правителства не взимат отношение около футболната система“, сподели Георги Иванов.

ОЩЕ: След грозните сцени: БФС "одруса" ЦСКА, "червените" ще са без публика няколко мача

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес