Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емблематичен български тим изпадна от професионалния футбол и остана без собственик

07 май 2024, 15:49 часа • 2274 прочитания

Един от емблематичните български отбор изпадна от професионалния футбол, а това доведе до напускането на собственика на клуба. Става въпрос за пловдивския Марица. Тимът се представи много слабо през този сезон във Втора лига и от новата кампания ще се състезава в третото ниво на родния футбол.

Марица Пловдив ще има ново ръководство

Изпадането от професионалния футбол пък причини сериозен трус в клуба, след като собственикът Христо Христов обяви, че заедно с Радослав Куцев напускат клуба. Техните места ще бъдат заети от Кирил Андонов, Веселин Тосев и Йордан Владшки.

Изявление на г-н Христо Христов: През този сезон “Марица” изпадна от Втора лига. Поемам изцяло отговорността за слабите...

Posted by ПФК Марица 1921 Пловдив - PFC Maritsa 1921 Plovdiv on Tuesday, May 7, 2024

Христов оставя Марица без задължения

Христо Христов изрази съжалението си, че не е успял да осигури нужното финансиране за оставането на Марица Пловдив във Втора лига. Той е категоричен, че за професионален футбол са необходими пари и стадион. Добрата новина за клуба е, че след края на настоящия сезон пловдивчани няма да имат никакви задължения.

Преди дни треньорът на Янтра Габрово Велислав Вуцов скочи на Георги Йорданов, който по думите му е назначавал нарядите във Втора лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес