Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елдер Лопеш потопи "моряците" и ги изхвъли от Европа (ВИДЕО)

01 август 2024, 22:42 часа • 1340 прочитания

Важната евровечер за българския футбол с три различни реванша започна с мача между Черно море и Апоел Беер Шева. Вицешампионът на България прие израелския отбор на "Лудогорец Арена", където таблото показа 1:2 след 96 минути игра. 2 гола, дело на крайния бранител Елдер Лопеш, сложиха край на европейската мечта на тима, воден от Илиан Илиев.

Черно море аут от Лигата на конференциите

"Моряците" приеха Апоел в реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Това бе мач № 100 за израелския тим в евротурнирите. В първия двубой варненци също бяха в ролята на домакин, след като поради размириците в Израел мачът се изигра на избрания Градски стадион в Ловеч, а резултатът остана 0:0 до последния съдийски сигнал.

Подобно на първия мач в Ловеч, реваншът започна със здрава битка в центъра. Гостуващият тим пое инициатива и на 3 пъти застраши вратата, пазена от Пламен Илиев. "Моряците" се усетиха и създадоха първите по-опасни положения, като в рамките на 2 минути направиха две добри атаки, завършили с точен удар. 

В 25-тата минута защитата на Черно море бе хваната неподготвена, и Елдер Лопеш се разписа за гостите след остро центриране от корнер. Българският тим не се забави с отговора си, и 8 минути по-късно резултатът бе изравнен след страхотно изпълнение на Андреас Калкан от пряк свободен удар. Не последва нищо опасно и така двете страни се прибраха на почивката при резултат 1:1. 

Втората част започна с гъста димна завеса, дело на феновете на домакините, и играта беше прекъсната за няколко минути. Веднага след подновяването "моряците" оцеляха след опасен удар на Антонио Сефер, който срещна лявата греда на Пламен Илиев. Трети гол от статично положение падна в 64-тата минута, когато Елдер Лопеш бе оставен сам, както и при първото попадение.

Минути преди края на редовното време Черно море имаше две страхотни възможности да изравни резултата. Дуду бе изведен по десния фланг и нанесе опасен изстрел, който обаче беше спасен от вратаря. Малко след това центрира опасно в наказателното поле, а Брено нанесе коварен удар с глава, но над гредата. 6-те добавени минути не донесоха нищо опасно за домакините и така вихрените атаки на "моряците" в последните минути не дадоха резултат, и тимът на Илиан Илиев се размина с европейската си мечта.

Преди два дни "моряците" записаха първата си победа за сезона в родното първенство.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес