Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ел Маестро няма избор: 22-годишен играч остава в периферията на ЦСКА

26 октомври 2023, 12:03 часа • 1414 прочитания

Футболистът на ЦСКА Жираир Шагоян ще остане извън групата на "армейците" във втори пореден мач, съобщава "Тема Спорт". 22-годишният арменец не притежава паспорт от Европейския съюз и не може да намери място сред квотите за играчи извън ЕС.

Жираир Шагоян остава извън състава на ЦСКА

Както е известно, отборите в Първа лига имат право да включват в групите за мачовете си до петима играчи без паспорти от ЕС. В ЦСКА имат повече от петима такива играчи, а Шагоян се очертава да го отнася най-често занапред, освен ако някой измежду другите не е контузен.

Жираир Шагоян и Дюкенс Назон

До момента Жираир Шагоян има периферна роля в тима на ЦСКА, особено след завръщането на Браян Морено и Данило Асприля от лазарета. Шагоян не попадна в групата от 20 играчи за гостуването на Пирин, като се очаква това да се повтори и срещу Арда.

Санянг и Туфегджич също извън сметките на Ел Маестро

Поради същата причина от състава на ЦСКА отпадат и Сейни Санянг и Лазар Туфегджич, които също имат периферна роля в тима на Ел Маестро. И двамата са спрягани за изходящи транфсери в най-скоро време, като с единия раздялата ще е временна, а с другия - постоянна. 

Междувременно стана ясно, че ЦСКА ще опита да разкара и един от капитаните си.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес