Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавата напомни на БФС: Не може да затваряте стадионите до безкрай

16 ноември 2023, 11:52 часа • 1386 прочитания

Държавата, в лицето на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, напомни на Българския футболен съюз, че не може да бяга до безкрай от протестите на феновете. Двубоят между България и Унгария ще се играе пред празни трибуни, но в следващия домакински мач не може отново да се стигне до затваряне на стадиона, смята Илиев.

БФС пак ли ще затвори стадиона за следващия мач?

"Ще гледам мача, но няма да съм на стадиона. От морална гледна точка не е окей, аз да се изтипосам вътре, а феновете да не са. Хората трябваше да гледат мача от вътре. Ако някой протестира срещу нещо, най-вероятно има право да протестира. Ако днес затваряме вратите, на следващия мач какво ще направим? Хората ще спрат да протестират ли? Аз се съмнявам", каза Илиев пред bTV.

ОЩЕ: Долу ръцете от г-н Борислав Михайлов!

Димитър Илиев

Димитър Илиев би се присъединил към протеста, ако не бе министър на спорта

"Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, да си тръгнеш. Те са там заради хората. Смисълът на тяхното съществуване е да има футбол, добър футбол, който да радва хората. Изключват клубове и затварят стадиони... Като гражданин имам много силно изразена позиция по този въпрос. Ако не бях министър на спорта, щях да се присъединя към протеста", каза още спортният министър.

Димитър Илиев поиска и оставката на БФС, за която настояват и протестиращите.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес