Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Двама-трима футболни боса лобираха за Гонзо и очакват ресто"

18 март 2024, 16:27 часа • 8572 прочитания

Футболни босове са лобирали за избирането на Георги Иванов – Гонзо за президент на Българския футболен съюз и сега очакват "ресто". Това мнение изрази журналистът от в. "Марица" Ивайло Йолчев в предаването "(О)позиция" на segabg.com.

Гарантираните гласове на Боби Михайлов отидоха при Гонзо

"Старото управление на Боби Михайлов имаше гарантирани едни 250-300 гласа и си ги получи сега. Зоналните съвети здраво работиха по места - по села и паланки, за Гонзо и евентуално за Михаил Касабов. Защото ги е страх от промяна, да не си загубят службичките", каза Йолчев в предаването.

Георги Иванов – Гонзо

Кой и защо лобира за Гонзо?

"И логично работиха за кандидата на БФС, който е Георги Иванов. Беше впрегнат и допълнителен ресурс. Не е тайна, че двама-трима футболни боса, особено от морските региони, много активно лобираха за Георги Иванов. Защо? Те си знаят. Очакват някакво ресто, грубо казано", добави още журналистът.

"Изборът на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС е победа на статуквото, защото той е кандидат на статуквото. Силните на деня в клубовете стоят зад Георги Иванов. Не виждам как ще бъде независим. Трябва да се съобразява с тази игра, затова е избран, затова са му осигурени гласовете", коментира Йолчев.

ОЩЕ: Директор на клуб от Трета лига напусна поста си след избора на Гонзо за шеф на БФС

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес